Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Черкасах почали послаблювати карантин, поліція розпочала проти мера кримінальне провадження. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

У Черкасах вирішили послабити карантин. Відповідне рішення виконавчий комітет Черкаської міської ради прийняв вчора, 30 квітня.

Міськвиконком дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

На таке рішенні відразу відреагували в МОЗ та МВС.

Так, у Черкаській області за весь час спалаху коронавірусу в Україні підтверджені 296 випадків COVID-19. За минулу добу додатково інфікувалися 6 осіб, є і летальний випадок. У МОЗ вважають, що послаблювати карантин зарано. Це може мати дуже негативні наслідки.

«На тлі такої статистики міська влада Черкас вирішила фактично повністю скасувати карантинні обмеження, що були введені урядом. Те, що відбулося у Черкасах, це рішення – відкрити багато магазинів, аж цілі ТРЦ, тераси в закладах харчування – це може звести нанівець всю ту роботу, зроблену за 1,5 місяці. Це може призвести до катастрофічних наслідків»,– вважає глава МОЗ Максим Степанов.

За його словами, діям міської влади нададуть відповідну оцінку. Сам Степанов  поїхав із перевіркою у Черкаси і наголосив, що категорично засуджує такі дії місцевих чиновників, оскільки вони поставили під загрозу життя людей.

Окремо Степанов додав, що весь комплекс заходів, введений в дію урядом, дав можливість уникнути піку захворювання на коронавірус. За його словами, ситуація, яка є зараз із поширенням інфекції в Україні, дозволяє послабити карантин з 11 травня.

Відреагував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter.      

«Пане голово міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!»- написав він.

Водночас у поліції порахували таке рішення мерії перевищенням своїх повноважень, яке суперечить постанові Кабміну. Виконавчий комітет відмовився скасувати дане рішення. Тому в поліції відкрито кримінальне провадження за фактом послаблення карантинних заходів, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України.                

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко на справу в поліції відреагував. Він заявив, що таким рішенням місто відновило "соціальну справедливість". Відповідним відеозверненням він поділився у своєму Facebook.

“Черкаський виконавчий комітет прийняв рішення, чим дозволив будівельним магазинам, закладам побутового обслуговування населення працювати. Це рішення викликало бурхливу реакцію, починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, зрозуміло, що з Києва телефонували... Мене, міського голову, ніякими кримінальними справами... не залякати. В тому числі з вищих посадовців нашої країни”, — сказав Бондаренко.

Чиновник наголосив, що у Черкасах є безліч справ, які не розкриті, і вважає рішення міською ради цілком виправданим.

“На мою думку, нічим не відрізняється великий будівельний гіпермаркет від маленького магазина будівельних товарів”, — сказав Бондаренко.

При цьому сьогодні поліція вручила членам виконкому у Черкасах повістки у справі про послаблення карантину у місті.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X