Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Чернівцях священник прийшов до редакції ЗМІ довести, що не хворий на коронавірус і закрити її на карантин. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

На Буковині розгорівся скандал через публікацію у місцевій газеті «Молодий буковинець». ЗМІ опублікувало інформацію про те, що нібито 20 священнослужителів і секретар місцевої єпархії УПЦ МП захворіли на коронавірус.

За даними видання, вони оприлюднили інформацію сайту "Релігійна правда", який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще ряду священнослужителів – пневмонія, а у секретаря єпархії та 20 священників - коронавірус.

Священників обурила ця інформація, тож вони вирішили навідатися до редакції ЗМІ для з’ясування обставин.

Секретар архімандрит Андрій Сторожук прийшов до редакції видання поспілкуватися із авторами матеріалу, повідомляє пресслужба місцевої єпархії у Facebook, яка оприлюднила відео.

«Ви ж написали вчора, що в мене COVID-19. Я прийшов, щоб закрити на карантин газету взагалі», – сказав він.

На відео видно, що священник вкрай обурений інформацією про нібито захворюваність на коронавірус, бо за його словами, це брехня.

«Уявляєте, які спеціалісти працюють у цих виданнях, тільки силою своєї думки через мережу Інтернет можуть встановити будь-кому будь-який діагноз без лабораторних досліджень. Треба взяти на замітку, будемо здавати аналізи прямо у редакціях. Надійно. Одразу ж в ЗМІ», - обурилися в єпархії.

У редакції «Молодого буковинця», натомість повідомили, що намагалися в єпархії уточнити інформацію про наявних хворих на коронавірус, проте там не відреагували, проте прислали свого секретаря, архімандрита Микиту, який  відвідав редакцію газети "МБ" і, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і вимагав пояснень і доказів.

Архімандрит також написав листа до СБУ та попросив перевірити епідеміологічний стан в редакції ЗМІ після свого візиту. Мовляв, за потреби, "закрити установу на повний карантин".

При цьому священнослужитель написав, що “жалкує і розкаюється у своєму вчинку” та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X