Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У мерії Черкас заявили про появу Нацгвардії та військової техніки у місті, силовики все спростували. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Радник мера міста, головний муніципальний інспектор Черкас Станіслав Коломієць заявив, що у місті, де нещодавно вирішили зняти карантиннні обмеження попри заборону уряду, напередодні ввечері на вулицях з'явилася Нацгвардія і військова техніка.

Про це він повідомив у Facebook.

Чиновник розповів, що Черкаси патрулюють бійці Національної гвардії, а на вулицях їздять колони військових машин.

"Центральна влада налякана, і робить дурість за дурістю", - написав чиновник.

Коломієць також розповів, що вдень опублікував заклик до людей прийти завтра під ГУ НП в Черкаській області, де повинен був відбутися допит мера Анатолія Бондаренка, однак після його публікації допит перенесли на невизначений термін.

"Минуло ще кілька годин, і ввечері на черкаських вулицях з'явилася техніка Нацгвардії, повністю набита бійцями. Одну з таких вантажівок я помітив біля мого будинку, і поцікавився, у зв'язку з чим таке небачене раніше посилення? Відповіли, що патрулюють. Гей! Я в Черкасах вже 7 місяців і КрАЗами мій район не патрулюють!" - написав Коломієць.

Також чиновник опублікував відео з військовою технікою на вулицях міста Черкаси.

Натомість  поліція Черкащини спростувала інформацію про залучення додаткових сил Нацгвардії в обласному центрі, де міська влада всупереч постанові Кабміну послабила карантин.

"Вже багато років в м.Черкаси Національна Гвардія України патрулює місто разом з поліцією або самостійно, тобто це спільні наряди які заступають на охорону громадського порядку кожного вечора. А також, у разі необхідності на патрулювання охорони громадського порядку НГУ залучаються в інші райони, і це вже давно не новина", - написав у коментарях до посту в. о. заступника начальника ГУНП Сергій Коваленко.

В адміністрації нагадали, що кожного дня Нацгвардію залучають до патрулювання у період 16.00-22.00.

Нагадаємо, рішення скасувати карантин виконавчий комітет Черкаської міської ради прийняв 30 квітня. Його відразу засудили в МОЗ, МВС, Кабміні та сам президент.

«Згідно з законом «Про інфекційні хвороби» чітко сказано, що введення карантину на території карїни, це прерогатива виключно Кабміну. Тому з етичної точки зору це порушення закону. Бо в органів місцевого самоврядування таких повноважень не існує», - наголосив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він нагадав, що уряд планує пом'якшити карантинні заходи з 11 травня.

У поліції розпочали кримінальне провадження. Також за фактом ослаблення карантину почала розслідування у відношенні посадових осіб Черкаської міської ради прокуратура Черкаської області.

Водночас мер Черкас Анатолій Бондаренко переконаний в обґрунтованості пом'якшення карантинних заходів в місті.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X