Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кабмін продовжив карантин до 22-го травня, але трохи послабив. ВІДЕО

Карантин в Україні продовжено до 22 травня, але з певними ослабленнями. Таке рішення було прийнято під час позачергового засідання уряду 4 травня, яке транслювалося онлайн на ютуб-каналі Кабміну.

Як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це питання вирішили розглянути сьогодні, аби бізнес встиг підготуватися до виходу з карантину.

При цьому такі обмеження як маски, дезінфекція та дотримання дистанції залишаються. Громадський транспорт теж поки тільки за спецперепустками. Але частина інфраструктури запрацює.

Згідно з постановою уряду, з 11 травня для відвідування відкриють парки, сквери та відпочинкові зони.

За словами Дениса Шмигаля, з 11-го травня роботу відновлять за дотримання певних протиепідемічних умов перукарні, манікюрні та педикюрні салони, салони краси, літні майданчики кафе і ресторани під відкритим небом.

Буде дозволена робота на виніс закладів харчування, магазинів оптової і роздрібної торгівлі непродовольчих товарів, крім розважальних зон у ТРЦ.

Дозволять працювати музеям, зокрема просто неба, та історико-культурним заповідникам, тренувальним та спортивним базам, стоматологічним кабінетам. Зможуть вийти на роботу аудитори, адвокати, нотаріуси.

Водночас кінцевий текст постанови з умовами відновлення роботи бізнесу поки що не опублікували: за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, її доопрацьовуватимуть ще 2 дні, щоб врахувати певні зауваження.

За словами Дениса Шмигаля, для всіх закладів, яким дозволили працювати, розробили спеціальні протоколи роботи.

Також від завтра, 5 травня, Кабінет міністрів України дозволив проведення планових операцій, заборонених на час карантину.

При цьому міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про запровадження так званого адаптивного карантину: у деяких регіонах, де фіксують більше випадків захворваюння (приміром, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях), правила карантину будуть жорсткішими, ніж у тих областях, де статистика захворюваності менша.

Нагадаємо, що карантин через коронавірус в Україні був запроваджений з 12 березня, з 6-го квітня умови карантину стали жорсткіші.

1 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні нині сприятлива епідеміологічна ситуація для того, щоб починати скасовувати карантинні обмеження.

Напередодні під час брифінгу міністр сказав, що в Україні немає серйозних спалахів коронавірусу, і впродовж останніх 2,5 тижнів «спостерігається контрольована ситуація з новими захворюваннями».

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X