Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Негода в Україні: засніжені Карпати, затоплені, а подекуди засипані градом з куряче яйце, міста та села. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Першотравнева негода з вихідних вирує в Україні і вже встигла накоїти лиха у різних регіонах.

На Житомирщині, яка ще недавно потерпала від лісових пожеж, град побив городину, а рясний дощ затопив хати. У соцмережах опублікували фото з села Видибор, де негода завдала збитків власникам земельних ділянок.

У селі Ружині сильна злива, яка тривала 20 хвилин, затопила приватні садиби.

На Вінниччині теж вже зіткнулись з негодою. Окрім зливи, у регіоні випав і сильний град.

Київ напередодні також накрила гроза з градом і сильними поривами вітру,погана видимість створила серйозну аварійну ситуацію на дорогах.

У Чернівцях сильна злива надвечір напередодні за пів години заблокувала вулиці, а буревій повалив десятки дерев у місті.

Біля залізничного вокзалу рівень води сягав майже метра. Автомобілі пропливали вулицями. Від сильного вітру попадали дерева. Одне з них в самому середмісті обірвало дроти та понівечило автомобілі, які стояли під будинками, пише «ТСН».

Потужна злива накрила і Рівне. Ливнівки не впоралися з потоками води, тож подекуди вулиці стали схожими на річки, у яких плавали машини.

Штормове попередження оголосили на Прикарпатті. Синоптики застерігають, що через сильні зливи суттєво підніметься рівень води у басейні річки Прут.

Не покращилася ситуація і сьогодні, 4-го травня. А у Карпатах взагалі з самого ранку сніжить та вирують хуртовини. Температура повітря опустилась до -2 градусів.

Таку інформацію оприлюднили рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.

За словами рятувальників зранку видимість в горах була обмежена до 40 метрів. Також завіває потужний вітер з хуртовинами.

Тим часом синоптики прогнозують, що найближчими днями практично по всій території України дощитиме, буде холодно та вітряно. Також попередили про штормове попередження і град. Очікуються грози та сильні пориви вітру – до 15 – 20 метрів за секунду.

Тим часом надзвичайники  при шквальному вітрі радять:

  • усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, що можуть випасти назовні;
  • на вулиці потрібно триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру варто сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними авто.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X