Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Загиблих на птахофабриці під Кременчуком курей почали закопувати у землю поряд із водогоном. ВІДЕО

Жителі села Потоки, що під Кременчуком на Полтавщині, бють на сполох. Сотні тисяч курей, які нещодавно задихнулися на місцевій птахофабриці взялися закопувати просто у землю неподалік траси на Полтаву, пише «Кременуцька газета».

Як повідомяла "Магнолія-ТВ", нещастя трапилося 2 травня на ТДВ "Кременчуцькій птахофабриці". Там від задухи загинуло 600 тисяч курей.

Попередня причина загибелі птиці: аварійне відключення електропостачання на трансформаторній підстанції на території підприємства, внаслідок чого відключилась система вентиляції. 

Місцеві жителі побоюються екологічного лиха, бо поряд із захороненням птиці проходить водогін, який забезпечує водою село Потоки.

«Це ж не скотомогильник. Так ховати не можна. А запах який страшний. Через пару днів спеки тут взагалі не можна буде перебувати", - говорить депутат Полтавської облради, голова профкому "Укртатнафти" Василь Хоменко.

З ним повністю погоджується начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Євген Мартосенко.

"Виритих ям, явно мало ... Але необхідно спалювати або переробляти тушки. Тут гідробар'єру немає, якщо ховати", - констатував екоінспектор.

У свою чергу, директор птахофабрики Валерій Вакух розповів, що тушки було вирішено вивозити і ховати в землі до вирішення питання переробки, а коли це буде – невідомо.

«Якщо за день-два з фабрики не вивеземо, то буде ще більше лихо .... А так на тиждень закопаємо, а потім відправимо на утилізацію ", - сказав він.

В ході екстренної районної наради було вирішено поховання проводити, але використовуючи в ямах тенти і щільну і не діряву клейонку; до 6 травня керівництву фабрики слід надати договір на утилізацію тушок, план проведення подальших робіт. Контроль над ситуацією поклали на представників влади, Держпродспоживслужби, поліції.

Завтра в Потоках відбудеться виїзне засідання комісії облради з питань екології. А керівництво фабрики просить у влади  матеріальної допомоги для  ліквідації надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X