Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Під Дрогобичем фермер замкнув і морить голодом 850 елітних овець, - соцмережі. ФОТО

850 елітних овець закрили у ангарі і морять голодом. Звинувачують у цьому керівництво ферми “Меринос-Захід” на Львівщині.

Про це забив на сполох  Сергій Зубарєв і опублікував пост на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, тварин купили у фірми. Вони, за договором, мали бути на утриманні до моменту, поки покупець не побудує свою ферму. Але у нього не вийшло реалізувати плани з будівництва ферми.

Далі історія стає детективною. Під приводом того, що у покупця овець є заборгованість перед “Меринос-Захід”, тварин закривають в ангарі і не дають можливості  надати їм медичну допомогу і привезти їжу і воду.

На територію ферми нікого не допускають. За словами Зубарєва, як тільки дізналися, що зі справою звернулися до правоохоронних органів, тваринам скоротили раціон до соломи, що призводить до щоденної загибелі і мук тварин. Активісти просять негайно пустити до тварин ветеринара.

4 травня на місце події прибув із Дрогобича наряд поліції, на місці знайшли численні могильники із захороненнями тварин, викликали слідчу групу. Та потрапити на територію ангару директор не дозволив, як і викликати ветеринарів.

«Ні ми ні поліція без рішення суду зробити це не можемо, так як ангари- приватна власність», - констатував Зубарєв.

Згодом  понад 100 представників зоозахисних організацій, активістів, депутатів усіх рівнів долучилися допомогти і під тиском громадськості корми напередодні таки були дані тваринам.

Але що на разі відбувається зі здоров'ям овець і скільки їх залишилося – невідомо. Активісти наголошують, що їх цікавить лише самопочуття тварин, яких прагнуть вивезти у безпечне місце.

«Сподіваємося, що поліція і громадські організації дозволять нам незабаром евакуювати тварин в безпечне місце і надати їм медичну допомогу. Зараз з нами зв'язалися міжнародні організації із захисту тварин з Європи», - підкреслив Зубарєв.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

X