Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Київщині діючі поліцейські та службовці СБУ викрадали та катували людей, вимагаючи гроші. ВІДЕО

До складу викритої організованої злочинної групи входили діючі працівники Служби безпеки України та поліцейські. Допомагали їм двоє цивільних осіб, які вже мали проблеми із законом. «Спеціалізувались» затримані на викраденні підприємців, які працювали у сфері ІТ-технологій.

Викрили злочинну діяльність озброєної банди працівники поліції Київщини, співробітники ГУ СБУ в м. Києві та Київській області за процесуальним керівництвом прокуратури Київської області. У спецоперації по затриманню фігурантів також брали участь спецпризаченці – бійці «КОРД» та батальйону поліції особливого призначення.

Встановлено, що до злочинів банда готувалась ретельно. Кожну свою жертву вони відстежували крок за кроком, знали розпорядок дня, режим  роботи, адреси перебування. Викрадали людей на орендованих автівках.  Знання методів оперативно-розшукової діяльності дозволяли їм майже не залишати за собою слідів.

Зловмисники нападали на підприємців серед білого дня, потім вивозили їх до безлюдних лісосмуг. Там нападники своїм полоненим одягали кайданки, погрожували зброєю та фізичною розправою, жорстоко били та вимагали відкуп – велику суму грошей.

Так, один з бранців заплатив своїм викрадачам 175 тисяч доларів США. Для цього вони посадили чоловіка до себе в автомобіль і їздили за різними адресами, доки той не набрав визначену суму грошей.

Потерпілі вкрай були налякані, тому і не звертались до правоохоронних органів по допомогу, побоюючись за себе та за свої родини. 

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників виявлено та вилучено 9 пістолетів різної модифікації, набої, поліцейський однострій та жетони, різні посвідчення, серед яких працівників поліції та СБУ, Адміністрації Президента України, податкової служби, шеврони з написами «СБУ», «Поліція», кайданки, кийки, мобільні телефони, понад 35 тисяч доларів США та 500 євро, банківські картки, велику кількість наркотиків, такі як амфетамін, метадон, героїн.

Також вилучені 5 автомобілів, на яких пересувалися зловмисники, «Honda Civic», «Honda Accord», «Lexus RX», «BMW» та «Volkswagen Passat».

П’ятьох учасників угрупування затримано . Вони будуть поміщені до ізоляторі тимчасового тримання.

За матеріалами ВК ГУНП у Київській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X