Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Лікували здуття живота: на Львівщині через помилковий діагноз помер 23-річний хлопець

У Городоцькій центральній районній лікарні, що на Львівщині, від загострення апендициту помер 23-річний хлопець. В поліції розслідують обставини смерті пацієнта, а рідні звинувачують у його смерті медиків.

Трагічні події розвивалися наприкінці в останні дні Великодніх свят. Уночі, 22 квітня, Ростислав Комнатний із Городка звернувся зі скаргами на різкий біль внизу живота та блювоту у приймальне відділення лікарні,  пише “Zaxid.net”.

За словами його сестри, у приймальному покої лікарні хлопця оглянули, але гострого апендициту не запідозрили. Припустили, що він переїв на свята і , як наслідок, у нього загазованість кишківника. Натомість його відправили на амбулаторне лікування і попросили написати відмову від госпіталізації.

Наступні 2 дні, хворий Ростислав разом із сестрою  відвідали сімейного лікаря, хірурга, здавали аналізи, робили УЗД та рентген черевної порожнини. Ніхто не побачив у хлопця ознак гострого апендициту.

Та за день хворому стало різко зле. Його тіло змінило колір і вкрилося плямами.  Родичі самостійно повезли його на «швидку» Городоцької ЦРЛ. Там прооперували хлопця, однак врятувати його життя не вдалося. 27 квітня Ростислав помер у лікарні, не приходячи до тями.

Про те, що причиною смерті стала запущена форма апендициту підтвердив розтин тіла померлого.

Рідні померлого звинувачують у його смерті медиків, які не змогли вчасно йому поставити правильний діагноз.

Лікарі, у свою чергу, не бачить провини своїх підлеглих у тому, що сталося, бо у померлого був «дуже швидкий і непередбачуваний розвиток хвороби». А діагностувати гострий апендицит не змогли – «бо це дуже підступна та інколи непередбачувана хвороба, може поводитися, як хамелеон».

На разі за фактом за фактом смерті 23-річного Ростислава у Городоцькій ЦРЛ проходить службове розслідування. Адміністрація закладу запевнила, що лікарів перевірятимуть на дотримання  протоколів, ведення медичних записів та правильність визначеного плану лікування та діагностики.

Тим часом родичі померлого Ростислава готують скаргу на дії городоцьких лікарів у департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. У такому разі дії районних медиків перевірятиме обласна комісія.

За фактом смерті хлопця в поліції відкрили кримінальне провадження за ч1. ст.140 Кримінального кодексу України – «неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником». Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до 2-ох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події, проводиться досудове розслідування.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X