Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Допит Стерненка в СБУ: активісту не вручили підозру. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Одеський активіст Сергій Стерненко побував сьогодні на допиті в СБУ, проте підозру йому не вручили. Про це він повідомив, коли вийшов із будівлі до журналістів та активістів, дізналася знімальна група «Магнолія-ТВ» на місці події.

За словами активіста, його викликали для ознайомлення зі справою.

Нагадаємо, на життя Стерненка посягали тричі протягом одного року: лютого – травня 2018 року. Вийти на організаторів нападу та замовників слідству наразі не вдалося.

Під час третього нападу Стерненко зумів відбитися від нападників. Під час бійки він поранив одного з нападників ножем, і внаслідок отриманих травм той помер. Активіст наголошує, що це була самооборона.

Після нападів Стерненко просив надати йому охорону, але йому у цьому відмовили. Навпаки, заходила мова не про убезпечення Стерненка, а про оголошення йому підозри.

14 травня Стерненко отримав виклик до СБУ, куди він і з'явився 18-го травня, переконаний у тому, що йому хочуть вручити підозру за ст.155 КК (умисне вбивство).

Після спілкування зі слідчими розповів активістам, що наразі він не підозрюваний, а потерпілий.  

«Для цього повістки ніхто й ніколи не вручає. Плани у них були зовсім інші. Я на 100% впевнений, що мені мали повідомити про підозру у вбивстві»,– переконаний Стерненко.

Водночас в СБУ повідомили, що викликали Стерненка «для проведення окремих слідчих і процесуальних дій, які на даний момент часу не пов'язані з оголошенням йому про підозру».

Відомство вважає, що активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим прагненням загострити ситуацію в публічній площині і створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування, яке не поверне до життя вбитої людини.

Тим часом на підтримку одеського активіста під стіни СБУ вийшло кілька сотень людей. Вони влаштували акцію протесту під гаслом «Руки геть від Стерненка».

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X