Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Рабство в псевдореабілітаційних центрах: підозрюваним обрали запобіжний захід. ВІДЕО

Гучна справа на Рівненщині. Злочинній групі, підозрюваній в організації  псевдореабілітаційних центрів у 2-ох областях України, де силою утримували людей під виглядом лікування, обрали запобіжний захід. 

Нагадаємо, правоохоронці провели спільно із спецпризначенцями масштабну спецоперацію із порятунку 145 незаконно утримуваних «пацієнтів» 19 травня.

СБУ та прокуратури області, вийшли на слід злочинної групи із 21 особи. Вони розпочали свою злочинну діяльність зі створення одного реабілітаційного центру, розширивши їх до 6-ти: 5 центрів  на Рівненщині, а Тернопільщині — 1. Позиціонували себе як громадська релігійна організація, яка нібито лікувала від нарко- та алкозалежності. Хоча ліцензій на це не мала, як і її фахівці – медичну освіту.

Утім, замість медичної терапії «пацієнти» потрапили в рабство. Людей викрадали та примусово поміщали до реабілітаційних центрів. У закладі блокували вікна та двері, вилучали мобільні телефони.

Крім того, людей морили голодом, змушували безоплатно працювати, а деяких  зв’язували скотчем і  ставили крапельниці із невідомими медпрепаратами.

Організатором схеми виявився 44-річний уродженець Луганської області. Співорганізаторами стали 26-ти, 33-х та 29-річні уродженці Харкова. Ще 18 виконавців були у ролі медиків та волонтерів із Рівненської та Тернопільської областей. Як з’ясувалося, усі — раніше судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини. 

Із 145-ти врятованих пацієнтів  були  неповнолітні, яких відправили на «лікування» від наркозалежності батьки, і військовослужбовці. Були тут і  безхатьки, яких використовували як рабсилу.

Всі потрапляли сюди після попереднього завдатку родичів у розмірі 8 тисяч гривень. Подальша місячна оплата становила від 5-12 тисяч. Орієнтовна вартість нелегального доходу від діяльності викритих «реабілітаційних центрів» становила понад мільйон гривень у місяць.

15 зловмисників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною  3 статті 27, частиною 3 статті 146, частиною 3 статті 27, частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 127 Кримінального кодексу України.

Напередодні Рівненський міський суд 15 підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Тож тепер вони проведуть найближчі 2 місяці у СІЗО.

Досудове розслідування триває. За скоєне підозрюваним може загрожувати від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X