Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Підпал авто львівської журналістки: суд ухвалив юному палію вирок. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Галицький суд  міста Львова  оголосив вирок 19-річному Якобу Сарахману, який підпалив  авто журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук 30 січня цього року.

Про це у Facebook повідомив її чоловік, журналіст Василь Терещук.

Зазначається, що хлопець отримав 5 років ув’язнення з відтермінуванням виконання вироку на 3 роки. Таке рішення суд ухвалив, виходячи з домовленості підсудного зі слідством.

За словами журналіста, обвинувачений визнав вчинений ним злочин, вказав на його організатора та імовірного замовника, пообіцяв співпрацювати зі слідством до його повного завершення. Він також погодився відшкодувати частину завданих збитків.

«Якщо він не порушить обов’язків, якщо буде присутній на одночасних допитах, у судовому процесі при розгляді кримінального провадження щодо інших осіб і даватиме проти них свідчення, якщо за цей час не скоїть злочин, то протягом іспитового терміну вважатиметься, що відбув покарання. Ця угода укладена дещо з авансом», - повідомив Олег Мицик, адвокат потерпілої журналістки, передає «Радіо Свобода».

Як розповів Василь Терещук, Сарахман підійшов до їхнього подружжя перед судом і “дуже вибачався за скоєне, а на суді щиро каявся”.

“Ми не заперечували проти такого вироку. Діти часом роблять помилки, ведуться на “легкі” гроші і вчиняють дурниці. Покаранням хлопцеві стане пляма судимості за вчинене. Її позбутися буде дуже важко. Але все залежатиме від нього”, – додав журналіст.

Натомість, каже Терещук, залишаються питання до організатора злочину.

У справі підпалу фігурують ще двоє осіб – майор поліції Франківського району Львова Михайло Чердак, який переховується і перебуває в розшуку, та безробітний, раніше судимий Вадим Дмитренко, що, за рішенням суду в лютому, перебуває під домашнім арештом. За даними львівських журналістів, чоловік відомий у кримінальному світі. Щодо цих двох підозрюваних порушене кримінальне провадження за статтею 347 (умисне пошкодження майна журналіста) ККУ.

Досі слідство не назвало потерпілим – подружжю Галині і Василеві Терещукам – мотиви скоєння злочину. Слідство у справі триває.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X