Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Кількох цинічних виробників дитячої порнографії викрила українська кіберполіція. ВІДЕО

Фігуранти діяли у різних регіонах країни. До злочинної діяльності четверо фігурантів залучили 8 малолітніх дітей. Вилучено близько 6 тб. протиправного контенту. 

Під час профілактичної операції під умовною назвою «Павутина», спрямованої на протидію поширення в мережі Інтернет порнографічної продукції, у тому числі з участю дітей, кіберполіцейські разом зі слідчими провели 54 обшуки в різних областях України. За результатами викрито осіб, які виготовляли та розповсюджували протиправний контент.

Зокрема на Волині кіберполіцейські задокументували протиправну діяльність 27-річного чоловіка, який з 2017-го року розбещував тепер вже 14-річного хлопчика. Свої дії зловмисник знімав на мобільний телефон. Створений протиправний контент розповсюджував на форумах в DarkNet. Наразі фігуранту оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

У Вінницькій області викрито 43-річного чоловіка, який вчиняв розпусні дії у відношенні власної малолітньої дитини та знімав усе на камеру. Далі порноконтент розповсюджував у загальному доступі мережі інтернет.

Крім цього, у Дніпропетровській області викрито зловмисника, який переховувався від органів досудового розслідування у місті Харків. Чоловік підозрюється у виготовленні та розповсюдженні порноконтенту з малолітніми.

До злочинної діяльності він залучив двох жінок, які надавали власних дітей, 12-ти, 11-ти, 10-ти та 9-ти років для створення фото та відео сексуального характеру. Горе-матерів затримали ще у грудні минулого року. Організатору злочинної діяльності оголошено про підозру, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 161 тисяча гривень.

На Чернігівщині викрито 28-річного мешканця м. Бахмач, який створював та розповсюджував на закритих форумах та вебресурсах зображення порнографічного характеру за участі своєї 5-річної родички. 

Також проведено відповідні заходи у Херсонській, Кіровоградській, Львівській, Закарпатській, Одеській, Запорізькій, Тернопільській та Рівненській областях. За результатами викрито осіб, які займалися розповсюдженням дитячої порнографії в мережі інтернет.

За місцями мешкання усіх зловмисників проведено обшуки спільно зі слідчими підрозділами Національної поліції України та співробітниками прокуратури. Вилучено носії інформації, на яких зберігаються файли з протиправним контентом - загальний об’єм пам’яті 5 724 гб, комп’ютерну техніку, оптичні диски, фотоальбоми, мобільні телефони та інші речові докази. Розслідуються кримінальні провадження.

Окрім цього, скеровано до суду обвинувальний акт відносно 19-річного мешканця міста Києва, якого підозрюють в адмініструванні каналу в месенджері. Фігурант розміщував порнографічні матеріали за участю дітей та зґвалтування малолітньої дівчини.

Загалом за результатами проведених заходів встановлено 8 потерпілих віком від 7-ми до 14-ти років, які стали жертвами сексуальної експлуатації.

За матеріалами прес-служби Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

X