Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Хмельницькому судитимуть банду, яка торгувала призначеним для замісної терапії метадоном

Нагадаємо, у лютому цього року поліцейські припинили діяльність злочинної організації, яка діяла на території м. Хмельницького.

Організатором злочинної організації був 51-річний хмельничанин. Він працював менеджером філії всеукраїнської благодійної організації, яка тривалий час діяла при наркологічному диспансері. Зазначена установа займалася розвитком замісної підтримувальної терапії для наркозалежних осіб. Суть цієї програми полягає в боротьбі з ін’єктивним вживанням наркотиків і подальшій реабілітації наркозалежних.

Одним з основних обов’язків менеджера вказаної благодійної організації є пропаганда відмови від вживання наркотиків та надання хворим психологічної допомоги у подоланні наркотичної залежності. Однак, і сам «псевдоблагодійник», і його спільники перебували в наркотичній залежності та вживали наркотики саме шляхом ін’єкцій.

Замість того, аби надавати таку допомогу та проводити профілактичну роботу серед хворих на наркоманію, зловмисник вирішив заробити на чужій біді та, прикриваючись благодійністю, створив злочинну організацію з чітким розподілом ролей і розробив схему заволодіння метадоном, який виділявся хворим для проведення замісної терапії.

Організація складалася з шістьох осіб, кожен з яких виконував окремі завдання, поставлені організатором. Визначені керівником злочинної організації особи займалися вимаганням метадону у хворих, які не бажали віддавати його добровільно. Інші відповідали за продаж та постачання цього наркотичного засобу до місць позбавлення волі. Один з фігурантів вів облік отриманого в результаті вимагань метадону та його розподіл, а також здійснював облік коштів, отриманих від збуту наркотиків. До осіб, які не підкорялися вимогам зловмисників і не бажали віддавати наркотичний засіб з власної волі, вони застосовували фізичне та психологічне насильство.

Під час досудового розслідування працівники поліції задокументували значну кількість фактів вимагання та продажу наркотиків, а також постачання метадону в’язням виправної колонії.

Обвинувальний акт відносно членів злочинної організації направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК поліції Хмельницької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X