Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

«Листи щастя» за порушення ПДР водії можуть масово оскаржувати у судах, - експерт

З 1-го червня в Україні запрацювала автоматична фіксація правопорушень. Стартував пілотний проєкт з Київщини. Тут почали працювати перші 50 камер автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Автоюрист Богдан Глядик розповів «Магнолія-ТВ», як працюватиме нова система та що робити власникам авто, які отримають так звані «листи щастя.

На думку експерта, попри те, що до українських водіїв вже полетіли 2,4 тисячі «листів щастя», 100% усіх штрафів, можна оскаржити в суді.

Як зауважує юрист, у рішенні Конституційного суду від 2010 року зазначено, що неправильно притягати до відповідальності власника транспортного засобу лише через те, що він є власником.

“Особа, яка вчинила конкретне правопорушення, повинна нести за це відповідальність. Юридично в суді достатньо послатися на чинне рішення КСУ, і фактично для суду, який буде застосовувати принцип верховенства права, не буде іншого виходу, як скасувати такий штраф”, – зауважив юрист.

За його словами, надається 2 періоди для погашення штрафу. Перший пільговий, протягом якого власник авто може і має право оскаржити свій «лист щастя».

«Якщо водій хоче оскаржити штраф, то він це може зробити протягом 10-ти днів. Це загальним правилом передбачено», - зауважив Богдан Глядик.

Більше подробиць дивіться у сюжетах "Магнолії-ТВ" на телеканалі «ЧП-ІНФО».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X