Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У Кропивницькій колонії від коронавірусу помер ув’язнений, - Денісова

У Кропивницькому у виправній колонії №6 – помер в'язнений з діагностованим СOVID -19. Про це повідомила Уповноважений з прав людини ВРУ Людмила Денісова на офіційній сторінці Офісу Омбудсмана у Facebook.

За її словами, 14 травня чоловіка госпіталізували до лікарні через погане самопочуття. З діагнозом «гостре запалення легень» його перевели в інфекційну лікарню, де наступного дня зробили тест на коронавірус. Він показав негативний результат.

19 травня його виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру у медичну частину колонії. Та через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані.

1 червня його направили знову до лікарні, щоб медики дали свої висновки з метою його звільнення від відбування покарання за станом здоров'я. Повторний ПЛР-тест вже показав позитивний результат.

Та, на жаль, 4 червня чоловік помер. Наразі з'ясовуються при яких обставинах ув’язнений захворів на коронавірус.

За словами керівництва колонії всім, хто контактував з померлим,  зокрема 3 фельдшерам та 8 засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції – 12 працівників конвою, які будуть протестовані.

Натомість Омбудсман відвідала колонію і заявила, що в установі погано дотримувалися, а подекуди ігнорували протиепідемічні заходи, що і призвело до проникнення хвороби.  Наслідком такої недбалості і стала смерть ув’язненого.

Денісова звернулася до Офісу Генерального прокурора з проханням провести перевірку за фактом смерті ув’язненого та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб.

Також Омбудсман звернулася з вимогою до Мін’юсту провести тестування всіх працівників та утримуваних осіб у пенітенціарних установах, де були зафіксовані підозри та випадки захворювань на коронавірусну інфекцію.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X