Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Відомого волонтера АТО, який помер від коронавірусу, обікрали у столичній лікарні

У Києві у міській клінічній лікарні №4 обікрали  після смерті українського волонтера АТО Віталія Панича. На жаль, він помер у реанімації від коронавірусу 7 червня.

Про це повідомила членкиня Ради волонтерів при Міністерстві оборони України Валентина Варава.

За її словами, із палати волонтера зникли його документи (паспорт, код, пенсійне), мобільний телефон, особисті речі та гроші.

На місце події викликали поліцейських, розпочато  розслідування. Правоохоронці опитали свідків. Втім приміщення, де перебував пацієнт, боксоване і зайвих людей там не мало б бути.

Мало того, лікарі чомусь відмовили дружині ознайомитися із медичними документами померлого. Згодом після розмови із адвокатом історію хвороби погодилися видати, але за певних умов.

«Маємо довести, що Наталія Панич - дружина Віталія Панича, щоб отримати результат розтину, довідку про смерть, дозвіл прокуратури на поховання, організувати прощання в Києві та перевезення тіла в Харківську область», - написала волонтерка.

Крім того, волонтерка повідомила, що дружина написала заяву в прокуратуру і надала свідчення про службову недбалість лікарів, що могло призвести до смерті її чоловіка.

Про це написала також колега загиблого Анна Майборода на своїй сторінці у Facebook.

“Стоячи на сходах інфекційного відділення, слухаючи дружину Наталю, піднімається волосся від 10-денного пекла в пошуках лікування, діагнозу та людського ставлення “, – написала вона.

Раніше дружина волонтера розповіла журналістам, що у нього стався конфлікт з лікарем, і чоловіка виписали завчасно. Хоча той мав пневмонію та гостру ниркову та печінкову недугу. Мало того, йому пропонували заяву про відмову від лікування.  

Але йому стало гірше, і швидка знову доставила Віталія в лікарню, але, на жаль, його не змогли врятувати.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X