Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Ув’язнені жертви торгівлі людьми мають право на амністію, - правозахисник

Правозахисники закликають випустити під амністію жертв торгівлі людьми, які перебувають у місцях несвободи. Як повідомив правозахисник Олег Цвілий у коментарі «Магнолія-ТВ», йдеться  про людей, які фактично стали жертвою шахраїв.

У свій час українці в надії на роботу виїхали на територію Росії, де їх цинічно ошукали, змушуючи займатися розповсюдженням наркотиків, а згодом ще й несправедливо засудили.

«Їх не можна сприймати як злісних торгівців наркотиками. Ці люди ошукані. Ці люди поїхали на заробітки», - зазначив правозахисник.

За даними Харківської правозахисної групи як мінімум з 2015 року в Україні діє транснаціональне злочинне угруповання, члени якого обманом вивозять громадян України до Російської Федерації. Примусом, погрозами та шантажем українці втягуються у злочинну діяльність, пов’язану із виробництвом та розповсюдженням наркотиків.

Відомо про деталі кримінального переслідування  більше ніж 350 громадян України, які стали жертвами діяльності цього угрупування. 233 жертви торгівлі людьми вже засуджені в Росії і отримали покарання від 5 до 20 років позбавлення волі. 78 наших громадян переведено в Україну, і вони продовжують відбувати покарання в українських тюрмах і лише 5 вже звільнено.

Такі люди мають право на амністію, вважає Олег Цвілий.

«Амністії не було з 2016 року взагалі. Така амністія має проходити регулярно. А у звязку з такою ситуацією пандемією, її необхідно вкрай прийняти негайно», -  підкреслив правозахисник.

За його словами , вирішити ці питання може законопроект 3397, що передбачає амністію, на прийняття якого і сподіваються жертви торгівлі людьми, які перебувають у місцях несвободи.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X