Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Обвал будинку в Одесі: постраждав чоловік, попередньо, під завалами людей немає. ВІДЕО

Внаслідок обвалу житлового будинку в Одесі на вулиці Ясній, постраждав чоловік. Він отримав поранення ноги. Про це повідомляє «Думская».

Як розповіли родичі постраждалого, родина ледве встигла вискочити із квартири, коли почули страшне тріскотіння. Чоловік впав з висоти, не помітивши, що підлоги вже немає під ногами.

Як інформувала «Магнолія-ТВ» сьогодні о 3-ій годині ночі в Одесі частково обвалився фасад 4-поверхового житлового будинку.

Відомо, що пошкоджено 5 квартир. Всього у будинку мешкало 24 людини. Їх всіх вдалося вчасно евакуювати із будинку. Попередньо, під звалами нікого немає. Всього у будинку зареєстровано 35 мешканців.

На місці події працють психологи ДСНС. Розгорнуто штаб з ліквідації аварії. У мерії зазначають, що в списку аварійних будинок не значився.

Будівля є пам'яткою архітектури і містобудування місцевого значення під назвою «будинок Бєляєвої». Побудовано в 1912 році за проектом архітектора Адольфа Мінкуса.

За попередніми висновками фахівців, причина обвалення комплексна. Свою роль зіграв і витік води, і порушення, допущені мешканцями при ремонті квартир.

Як повідомили в мерії, попередньо причиною могла бути самовільна реконструкція в квартирі на 4-му поверсі. На дерев'яних перекриттях залита бетонна плита. Таке в старовинних будівлях робити не можна. Буде замовлена ​​експертиза, яка визначить причину обвалення. А ще у лютому мешканці скаржилися у мерію, що у них з'явилися тріщини на першому поверсі.

11 осіб поки що відселено до табору «Одесміськелектротранс» «Мрія», інші будуть жити у родичів, друзів і знайомих.

На разі рятувальники мають розпочати розбір завалів після оцінки стану конструкцій. В поліції тим часом вирішується питання про порушення справи за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Більше подробиць дивіться у вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.  

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X