Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Активісту Стерненку в СБУ вручили підозру. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Одеському активісту Сергію Стерненку СБУ сьогодні вручила підозру за статтями про умисне вбивство та незаконне носіння холодної зброї. Про це повідомив він сам у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, ще зранку до активіста навідалася поліція для того, щоб повідомити про примусовий привід до Служби безпеки для вручення підозри. Як наголосив він сам - за самозахист.

Допит в СБУ було призначено на 12-ту годину, на який і зявився Стерненко, отримавши при цьому ще й 2 підозри.

Активіст заявив, що підозри йому вручили попри те, що не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападникам. За його словами, по ножу є декілька експертиз, які встановлюють що він не є холодною зброєю.

Нагадаємо, на життя Стерненка посягали тричі протягом одного року: лютого – травня 2018 року. Вийти на організаторів нападу та замовників слідству наразі не вдалося.

Під час третього нападу Стерненко зумів відбитися від нападників. Під час бійки він поранив одного з нападників ножем, і внаслідок отриманих травм той помер. Активіст наголошує, що це була самооборона.

На захист Стерненка виступає чимало активістів. Люди ви ступають проти того, щоб активісту висували звинувачення у вбивстві нападника, адже Стерненко захищав власне життя.

Акція протесту пройшла і сьогодні на підїздах до СБУ на вулиці Володимирській. Тут поліцейські перекривали рух, а під стіни відомства стягнули силовиків, повідомив  Артем Лагутенко у Facebook і оприлюднив відео.

Далі має відбутися обрання запобіжного заходу активісту у суді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Стерненко закликав прийти та підтримати його під час засідання.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X