Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині через 8 років затримано останнього учасника вкрай небезпечної банди

У листопаді 2009-січні 2010 року 28-річний чоловік у складі організованої групи, спільно з трьома подільниками (у тому числі жінкою, яка виконувала роль навідниці) скоїли 7 розбійних нападів на мешканців м. Маріуполя, використовуючи для залякування жертв пістолет-запальничку та маскуючи обличчя шапками з прорізями для очей. Здобиччю нападників були переважно сумки, барсетки та гаманці з грошовими коштами.

Трійцю нападників було затримано та у 2010 році засуджено до 5, 6 та 8 років позбавлення волі. Матеріали щодо четвертого учасника групи виділені в окреме провадження та його оголошено у розшук. У подальшому правоохоронцями до матеріалів оперативно-розшукової справи долучено довідку про смерть особи, через що його розшук припинено.

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області проведено перевірку, в ході якої встановлено, що вказана довідка є підробленою, а розшукувана особа жива та проживає у м. Маріуполі. 

На даний час, тобто через 8 років після скоєння вказаних злочинів, чоловіка затримано та за клопотанням прокуратури нарешті заарештовано. Досудове розслідування триває.

Крім цього встановлено, що відносно вказаної особи у серпні 2009 року до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя направлено кримінальну справу за ст. 121 ч.2 КК України. В подальшому, 2 березня 2011 року на підставі тієї ж довідки про смерть, судом кримінальну справу закрито на підставі п. 8 ст. 6 КПК України (у зв’язку зі смертю особи).

На теперішній час, враховуючи спростування смерті підсудного, прокуратурою області ініційовано перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Донецької області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X