Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Київщині СБУ викрила схему легалізації іноземців, серед яких злочинці, що перебувають у розшуку. ФОТО

На Київщині Служба безпеки України викрила факти незаконної легалізації в нашій країні іноземців, у тому числі злочинців, які перебувають у міжнародному розшуку.

За даними досудового слідства, організував нелегальний «бізнес» раніше судимий за тяжкі злочини мешканець столиці. Підпільний «паспортний стіл» він облаштував у помешканні своєї родички в Броварах.

Через зв’язки у кримінальних колах чоловік скуповував крадені документи та переробляв їх під нових власників: змінював персональні дані та вклеював чужі фото. Вартість підробок становила від 600 до 4000 доларів США. Замовниками такої «натуралізації» були в основному вихідці з азійських країн, термін перебування яких в Україні закінчився, та розшукувані злочинці.

Затримали правопорушника у Шевченківському районі столиці під час продажу біометричного закордонного паспорта черговому клієнту за 1100 доларів США. Раніше правоохоронці задокументували отримання ним 2 тисячі доларів за виготовлення підробленого водійського посвідчення та паспорта громадянина України.

За оперативною інформацією, незадовго до викриття зловмисник отримав замовлення на виготовлення документів для групи екстремістів, які планували виїхати через Україну до ЄС.

Під час обшуків у підпільній майстерні в Броварах та в автомобілі затриманого правоохоронці вилучили ще 4 примірники готових до збуту фальшивих водійських посвідчень, бланки паспортів, свідоцтва про зміну імені, печатки вітчизняних та іноземних державних установ, комп’ютерну техніку.

У межах кримінального провадженн затриманому повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За матеріалами прес-центру СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X