Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Може, нам ще "блатний" ввести? Карась про мовний скандал із Макдональдсом. ВІДЕО

Вже котрий день не вщухає скандал із Макдональдс в Україні. Там у терміналах не обслуговують клієнтів російською мовою, є лише українська і англійська. Російськомовні українці обурилися, що порушуються їхні права.

Український націоналіст, лідер руху «Суспільство майбутнього»,  вважає нормальним, що в Україні державна мова – пріоритет. Як заявив він в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі "ЧП.INFO", так прийнято і в інших країнах.

« Зайшов на сайт McDonald's Росії, там тільки російська мова, хоча це взагалі Федерація, це не є моноетнічна держава. Зайшов на сайт McDonald's в Хорватії – хорватська, в Ізраїлі – там всі рубрики поклацав – там тільки на івриті», - розповів він.

Активіст наголосив, що проблема роздмухана з нічого, і бізнес не має йти на поводу у проросійськи налаштованих провокаторів.

«У поважаючих себе державах є державна мова. Якщо би в нас в 90-ті хтось говорив на блатному жаргоні, нам що треба було би McDonald's ще блатний ввести?»- заявив Карась.

В українському представництві McDonalds в Україні заявили, що українська мова є пріоритетною не лише в меню терміналів, але й у спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники фастфуду готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять.

Там також нагадали, що згідно з українським мовним законодавством, основною мовою комунікації в компанії МакДональдз в Україні є українська.

Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X