Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Людей, які опинилися на вулиці після вибуху в будинку Києва, поселили в інтернаті. ФОТО

Мешканців будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, що у Дарницькому районі Києва, де сьогодні стався потужний вибух, тимчасово поселять у будинку-інтернаті на Харківському шосе, 121.

Про це журналістам повідомив мер Києва Віталій Кличко. Він розповів, що люди зможуть забрати речі, ймовірно, за кілька днів після дозволу вибухотехніків, служби МНС, поліції, коли вони зможуть обстежити будівлю.

«Попередньо там фрагментарно бачимо, що ключові речі, на яких тримається будинок, конструкція його, пошкоджена достатньо сильно. Попередньо можемо сказати, що потрібно буде розбирати цей будинок», - наголосив мер Києва.

Згодом в КМДА прозвітували, що 45 осіб тимчасово будуть жити в одному зі столичних інтернатів. Також "Укрзалізниця" надала номери в готелях для постраждалих.

"Частина людей вирішили пожити у родичів і знайомих", - сказав  Кличко.

За його словами, рятувальники працюватимуть цілодобово і в них є все необхідне обладнання для роботи в таких умовах. Аби не трапилося повторних обвалів, вже завершили монтаж укріплюючих балок на 1 та 2 поверхах будинку. Також фахівці обстежують сусідні будинки.

"Нам треба точно знати, в якому вони стані, аби не наражати на небезпеку людей. Щодо будинку, де стався вибух, – фахівці кажуть, що, скоріш за все, його доведеться демонтувати. І головне – нам потрібно встановити причину вибуху, - зазначив мер.

За його словами, також розгорнули польовий наметове містечко для людей, які проживають у будинку, де стався вибух. Також міська влада організували необхідне медичне забезпечення та забезпечення їжею.

В інтернаті, у свою чергу розповіли, що заклад готовий прийняти до 80 людей. Показали й умови, в яких житимуть прибулі. Їх поселять у дво-, три- та чотиримісні кімнати. Люди зможуть пробути там стільки часу, скільки буде необхідно.

Допомагати потерпілим уже взялися й волонтери. Вони привезли продукти та засоби першої потреби, бо багато вискочили з дому, в чому були. Потерпілих безплатно годуватимуть та забезпечать усім необхідним, передає "5 канал".

Як повідомляла "Магнолія-ТВ, трагедія трапилася сьогодні о 10:00. У Дарницькому районі Києва по вул. Соломії Крушельницької в одній із приватних квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів.

Внаслідок обвалу знайшли тіла 3-ох людей, 3-ох осіб витягнули з-під завалів і госпіталізували. 

У поліції там часом порушили кримінальну справу та розпочали розслідування. Правоохоронці розглядають 2 версії трагедії, а  у "Київгазі" пройшли обшуки.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X