Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Через паводки на Прикарпатті та Буковині оголосили надзвичайний стан. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Висока вода на Західній Україні. В Івано-Франківській та Чернівецькій області через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. Оголошено другий – помаранчевий рівень небезпеки. У гірських річках піднімається рівень води до 2 метрів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков Він провів робочу нараду, на якій було скоординовано усі сили та засоби МВС для боротьби зі стихією у регіоні.

На місці працюють рятувальники та поліцейські, які проводять повітряний та наземний моніторинг місцевості, проводять евакуацію людей із аварійних будинків, доставляють їжу та воду. Задіяний гелікоптер ДСНС для доставки всього необхідного, працює оперативний штаб.

В Івано-Франківської області сталося підтоплення 6-ти районів.  

«Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства», - розповів Аваков.

Через негоду на двох дорогах місцевого значення сталися зсуви. Вони відрізали сполучення з 7-ма селами відсутнє. На щастя, постраждалих немає. Організовано об’їзні шляхи аварійних учасників дорожнього руху.

«Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські та рятувальники працюватимуть і вночі, аби не залишити людей один на один із негодою. Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз – ситуація контрольована. Завтра зранку до регіону прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців», - зазначив Арсен Аваков.

Окрім того, в Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниці. Також розмиті автодороги та підтоплені мости у 7 населених пунктах, частково зруйнована дамба. Місцевих мешканців правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони.

На ділянці дороги між зсувами довжиною 2 км тимчасово обмежено проїзд 26 транспортних засобів, з них 11 мікроавтобусів, в яких знаходиться орієнтовно 185 осіб місцевого населення і туристичних груп.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

X