Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Паводки, зсуви ґрунту і прориви дамб: Україна оговтується від негоди. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Україна за добу перетворилася на Венецію. Негода накоїла лиха щонайменше на території 8 областей, а саме: Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Одеської та Рівненської.

Внаслідок стихії попадали дерева, сталося підтоплення сотні житлових будинків, автомобільних доріг, пошкоджено покрівлі шкіл та інших будівель. Знеструмленими залишаються сотні населених пунктів по всій Україні.

Найбільш критична ситуація на Прикарпатті, Буковині та у Стрийському районі Львівської області.

Внаслідок інтенсивного дощу та поривів вітру почалися паводки, підтоплення та зсуви ґрунту. Відрізаними від сполучення залишилася низка населених пунктів.

В регіонах введено надзвичайні заходи, організовано евакуацію людей. Оголошено другий – помаранчевий рівень небезпеки. У гірських річках піднявся  рівень води, яка почала затоплювати житлові будинки, дворогосподарства, сільгоспугіддя, тощо.

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди, виїжджають на відкачку води надають допомогу людям, що стали заручниками негоди. Людей евакуюють з підтоплених домогосподарств - переносять на руках та вивозять з затоплених дворів технікою. Організовано підвіз продуктів харчування та води.

Залучено вертоліт ДСНС для мешканців, з якими через негоду відсутнє транспортне сполучення.

У Чернівецькій області річка Черемош, вона прорвала 2 дамби. Вода може затопити населені пункти. Також висока вода підмила автодорогу регіонального значення «Чернівці-Верховина».

Місцеві жителі публікують відео нестримної стихії. Також буковинці кажуть, якщо дощі триватимуть й найближчі дні, то бути біді.

Поки що офіційної інформації про жертв та постраждалих немає.Однак в ЗМІ почали писати про ймовірні жертви стихії.

Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з населенням областей, налагоджено співпрацю з відповідними службами щодо надання своєчасної допомоги людям. Вживаються заходи щодо недопущення мародерства.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X