Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У Херсоні ЗМІ влаштували бойкот після того, як частину журналістів не пустили до Зеленського

На  зустріч із Президентом Володимиром Зеленським знову не пустили частину журналістів. На цей раз у Херсоні. Це викликало велико обурення з боку місцевих ЗМІ і навіть своєрідний бойкот.

Влада перешкоджає діяльності журналістів, - вважають в Інституті масової інформації, таким чином коментуючи , недопуск деяких ЗМІ на зустріч з президентом Володимиром Зеленським на Херсонщині.

Про це повідомила очільниця відділу моніторингу свободи слова ІМІ Катерини Дячук, передають «Букви»

В ІМІ зазначили, що влада не має ділити ЗМІ на лояльні та нелояльні.

“Оскільки лояльні журналісти, ми всі розуміємо, це ті журналісти, які не будуть об’єктивно висвітлювати усі позиції сторін і будуть робити таку собі “теплу ванну” для влади. В тому числі, це зараз робиться для пана Зеленського”, – сказала Дячук.

Вона додала, що останнім часом обмеження представників ЗМІ під час поїздок Зеленського спостерігається регулярно.

“ Зараз у нас стався такий інцидент в Херсоні. І власне, те, що журналісти організували такий флешмоб, коли вони виходять з порожніми сторінками, це показує якраз саморегуляцію медіаспільноти на регіональному рівні й це до себе увагу привертає і виносить цю ситуацію на всеукраїнський рівень, тому що ми бачимо, що цей флешмоб вийшов за межі Херсонської області”, – зазначила представниця ІМІ.

Вона також наголосила, що акредитація не має бути умовою допуску чи недопуску журналіста на заходи, які проводить влада.

За словами Дячук, в ІМІ помітили тенденцію, що вимоги щодо обмеження журналістів висуває Офіс президента і це пояснюється карантинними обмеженнями.

Як повідомляв ІМІ, 26 червня журналісти Херсона, що не були акредитовані на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським, провели страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують порожні сторінки.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X