Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Дніпрі «накрили» цех з виробництва низькоякісних антисептиків, які вже потрапили в аптеки. ФОТО

У Дніпрі СБУ припинила підпільне виробництво спиртового дистиляту, який використовувався для виробництва неліцензованих антисептиків сумнівної якості.

Незаконний бізнес організували п’ятеро мешканців обласного центру. Підпільний цех із виготовлення спиртового дистиляту вони облаштували у промисловому районі міста. Зловмисники закуповували контрафактний спирт в інших регіонах України, а потім розбавляли до допустимого «градусу» при виготовленні антисептику.

Низькоякісний спирт звозили в одне із сіл області для підпільного виготовлення антисептичних засобів без проведення будь-яких лабораторних досліджень.

Нелегальна лінія працювала понад 3 місяці та виготовляла 10 тисяч флаконів щомісяця орієнтовною вартістю майже 1,3 мільйона гривень.

На «контрафакт» організатори оформлювали підроблені свідоцтва про якість. Продукцію, вироблену кустарним способом, зловмисники реалізовували через інтернет на сайтах приватних оголошень та в одній із відомих аптечних мереж області.

Під час обшуків у підпільному цеху правоохоронці вилучили понад 3 тонни спиртової суміші, 5 тонн хімічних речовин. Вартість вилученого спиртового концентрату за мінімальними оцінками становить понад 1,2 мільйона гривень.

Розпочато кримінальне провадження. Наразі правоохоронці встановлюють усіх клієнтів зловмисників, тривають заходи для вилучення кустарного антисептику із продажу з аптечної мережі.

Вилучена продукція направлена на експертизу, за результатами якої буде вирішуватися питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Понятівку, Садове, ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж ...

Розпочалася сімсот п’ятдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби в...

За процесуального керівництва Волочиської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарю акушер-гінекологу у неналежному виконанні ...

X