Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Українські політв’язні у тюрмах окупантів і РФ беззахисні перед коронавірусом, - правозахисниця. ВІДЕО

Правозахисники бють на сполох. У період пандемії коронавірусу, життя українських політв’язнів, які знаходяться у місцях несвободи у Російській Федерації, окупованому Донбасі та Криму, під загрозою.

Про це повідомила правозахисниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

 «Люди беззахисні перед епідемією Ковіду. Вони не можуть захистити себе самі. Навість сама конструкція місць несвободи, вона не передбачає жодної можливості дотримання фізичної дистанції, такої елементарної речі, як миття рук, що вже казати про якесь обладнання медичних працівників, препарати», - зазначила правозахисниця.

За її словами, проблема настільки серйозна, що якщо до неї не привертати увагу, українські полонені можуть просто не дожити до свого звільнення.

«Ми маємо справу із величезним полумям, яке ставить під загрозу питання, чи ці люди доживуть до моменту звільнення, якщо пандемія спалахне у цих закритих від громадськості закладах», - заявила Олександра Матвійчук.

За даними Центру громадянських свобод, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 94 людини. 71 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язні вже дістали вироки в кримінальних справах.

За даними СБУ на території окупованого Донбасу формування Росії незаконно утримують щонайменше 234 громадянина України, однак правозахисники вважають, що таких людей у рази більше.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X