Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

В анексованому Криму російські спецслужби провели обшуки у кримських татар, є затримані. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Обшуки провели сьогодні російські силовики в оселях кримських татар. Вони розпочалися посеред ночі і пройшли за низкою адрес у кількох районах анексованого Росією півострова.

Про це повідомляє об'єднання «Кримська солідарність» на своїй сторінці у Facebook.

Про один із обшуків у в смт. Жовтневе у Еміля Зіядінова розповів його адвокат Іслям Веліляєв. О 4-ій ранку співробітники ФСБ увірвалися в будинок, де перебував сам Зіядінов, його сім'я, 4-ро неповнолітніх дітей, старі батьки. Адвоката не допустили в будинок активіста.

"На мої вимоги, допустити мене до мого підзахисного і бути присутнім при обшуку, співробітники ФСБ взяли мою візитну картку і сказали чекати. Право на захист порушено, мене не допустили до проведення обшуку", - розповів він.

Після обшуку у ФСБ відвезли усього 6 осіб: Сейрана Хайретдінова, Олександра Сизикова, Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Вадима Бектемірова.

Попередньо йдеться про причетність затриманих до «справи Хізб ут-Тахрір». Їм, ймовірно, інкримінують участь в діяльності організації, яка в Росії вважається терористичною. Силовики, зокрема, про це повідомили  під час обшуків Еміля Зіядінова, розповіла його дружина.

«Нас із чоловіком завели в кімнату, вони (силовики – ред) почали говорити про те, що якщо ми погодимося співпрацювати і зізнаємося в тому, що є членами цієї партії (імовірно Хізб ут-Тахрір – ред), то термін буде меншим, аж до домашнього арешту…Чоловік відмовився що-небудь підписувати», – розповіла вона.

Це підтвердила також і перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Скоріш за все, на всіх чекає славнозвісна ст 205.5 КК РФ. Зараз вони утримуються у відділені ФСБ в Сімферополі. Вже 67 кримських татар затримані за ст. 205.5 КК РФ із новими затриманими. Їх всіх намагаються видати за терористів», – заявила чиновниця.

Більше подробиць дивіться у випуску новин на телеканалі «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Крим

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X