Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У Криму окупанти незаконно затримали ще одного кримського татарина, - омбудсман

Підтвердилася інформація про сьомого затриманого кримського татарина на території тимчасово окупованого Криму в місті Алушта – Зекір'я Муратова. Про це повідомила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова на офіційній сторінці у Facebook.

Таким чином російське ФСБ затримало вже 7-ох кримських татар після обшуків, які пройшли у 4-ох районах анексованого Криму сьогодні під ранок.

Серед затриманих також знаходиться Олександр Сизиков, який у 2009 році повністю втратив зір.

За словами адвокатки Ельвіни Семедляєвої, він двічі виходив на поодинокі пікети на підтримку політв'язня, голови релігійної громади «Топчик», фігуранта другої Бахчисарайської групи по «справі Хізб ут-Тахрір» Едема Смаїлова, який до арешту був опікуном Сизикова.

За словами активістів, які знімали обшук, Сизикова затримали разом з його дружиною, оскільки він не може пересуватися самостійно.

«Під час сьогоднішніх обшуків усім затриманим підкинули до помешкань заборонену окупаційною владою літературу. Про сплановану акцію фсбшників говорить те, що таку літературу підкинули, в тому числі Олександру Сизикову», - заявила омбудсман.

Крім того, у затриманого Ісмета Ібрагімова хронічні проблеми зі здоров'ям, він потребує щоденного приймання необхідних ліків. Проблеми зі здоров'ям також у Сейрана Хайредінова – у нього астма.

За словами Денісової, кримським татарам інкримінуватимуть частину першу та другу статті 205 "терористичний акт" Кримінального кодексу Російської Федерації.

Запобіжні заходи незаконно затриманим громадянам України обиратимуть завтра.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X