Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Пекло на Луганщині: президент відправив на приборкання пожеж авіацію, ЗСУ та нацгвардійців. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Президент вирішив залучити до гасіння масштабних лісових пожеж, які вирують на Луганщині, сили Нацгвардії та Збройних сил України. Про це повідомляє Офіс президета.

Глава держави провів координаційну нараду за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данілова, голови ДСНС Миколи Чечоткіна та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Організовано роботу цілодобового оперативного штабу.

До ліквідації пожежі на Луганщини залучено понад 1000 працівників системи  МВС та авіація. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає телеграм-канал МВС.

За його словами, вогнем знищено близько 80 дачних будинків та понад 40 житлових будинків у с. Смолянинове. Попередньо 6 осіб загинуло.

На місці пожежі працюють сотні рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та додаткових сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей. З Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки АН-32П ДСНС України. Працює оперативний штаб.

Поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

Загалом в місцевій лікарні перебуває 28 осіб, з них 17 дітей, зі слів лікарів їх стан стабільний. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, залишається в тяжкому стані 58-річний чоловік, він знаходиться у реанімації із тяжкими термічними опіками. У селищі Смоляніново пожежа знищила 22 будинки та 47 господарських приміщень.

Тим часом пожежа вже підбирається до обласного центру – Сєвєродонецька. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай. До речі, Сєвєродонецьк з трьох боків оточений хвойними лісами, які дуже легко займаються.

Як повідомляла « Магнолія-ТВ», у Луганській області, пожежа виникла ще 6 липня у лісі поблизу селища Осколонівка та Охтирського лісництва. Тоді горіло майже 50 га, внаслідок сильного вітру пожежа розповсюдилася та перекинулася на селище Смолянинове.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X