Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині двоє юнаків затримані за вбивство чоловіка та жінки. ВІДЕО

В смт. Іршанську, у лісовій гущавині, було знайдено тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті. Пізніше поліцейські виявили за місцем її проживання і тіло співмешканця вбитої.  Характер травм обох та загальні обставини вказували на вбивства.

- Наявні на тілі травми та інші обставини однозначно вказували на учинене кримінальне діяння. Поліцейські розпочали роботу з встановлення особи жінки, оскільки жодних документів при ній не було, - розповів начальник ГУНП Житомирської області Юрій Олійник.

Відтак на місці події працювали слідчо-оперативні групи Хорошівського відділення поліції та Головного управління Нацполіції в області. Під час першочергових дій було встановлено особу загиблої та місце її проживання – разом з співмешканцем у п’ятиповерхівці неподалік.

Квартира була зачинена, а під час опитування сусідів поліцейські з’ясували, що уже упродовж двох днів її господарів не видно. Під час візуального огляду через вікно в одній з кімнат оперативники помітили чоловіка, який лежав  на ліжку без ознак життя. Згодом з’ясувалось, що це і був 60-річний власник квартири. 

- Упродовж цього ж дня поліцейські зібрали інформацію про загиблих, способу їх життя, кола спілкування. Провели подквартирний обхід місцевих мешканців. поспілкувались з родичами, задіяли інші заходи непублічного характеру. У результаті була встановлена причетність до вбивства двох парубків, 18 та 19 років, жителів цього ж селища. Їх затримано, проводяться слідчі дії, - повідомив Юрій Олійник.

Попередньо встановлено, що  уночі 5 липня молодики перебували у квартирі загиблих, де разом вживали спиртне. В якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, у ході якого молодші задушили старшого. Свідком події стала 58-річна співмешканка, яку чекала та ж участь. Її тіло потім і знайшли у гущавині.

Обох парубків затримано. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри в учиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та обрання запобіжного заходу.

За умисне вбивство двох людей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

X