Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині чоловіка засуджено за шахрайство, розбій та навмисне вбивство. ФОТО

Нагадаємо, інформація про вбивство надійшла до поліції вранці 05 грудня від сусідки потерпілих. Жінка розповіла, що 83-річний сусід щодня вранці та увечері заходив до неї виміряти артеріальний тиск. Коли ж не прийшов, вона занепокоїлася. Мобільний телефон літнього чоловіка також не відповідав.

Жінка вирішила пересвідчитись, що все гаразд. Вона і виявила сусідську хату незамкненою, всередині розгардіяш, а на підлозі в кімнаті — труп господаря. Син загиблого, інвалід з дитинства, перебував у сусідній кімнаті з численними тяжкими травмами.

За викликом на місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Менського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в області, керівництво, оперативники карного розшуку. Поліцейські провели ретельний огляд місця події, опитали практично всіх жителів селища, провели низку інших оперативно-розшукових заходів.

У результаті ще до кінця тієї ж доби правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 23-річний раніше судимий колишній односелець потерпілих. Останнім часом молодик мешкає то в Чернігові, то виїздить до інших міст, проте регулярно буває і в рідному селищі.

Поліцейські з’ясували, що на особливо тяжкий злочин молодика підштовхнули корисливі мотиви. Він був упевнений, що у господаря є заощадження, бо нещодавно вже позичав у нього гроші. Але цього разу отримав відмову на подібне звернення. Це розлютило молодика. Він тяжко побив старенького, після чого вбив ударом кухонного ножа, якого знайшов у дідовій оселі.

На шум вийшов із сусідньої кімнати син загиблого. Нападник кинувся на нього і також наніс ряд тяжких тілесних ушкоджень. Після цього зловмисник почав обшукувати оселю, перевертаючи все догори дном. Але вдовольнився дріб’язком: мобільним телефоном та годинником господаря та грошима в сумі трохи більше тисячі гривень. Після цього втік до Чернігова, де його невдовзі й затримали оперативники кримінальної поліції.

Колегія  суддів Менського районного суду  засудила мешканця Березни до 15 років позбавлення  волі за шахрайське заволодіння чужими коштами, розбійний напад на особу з інвалідністю та вбивство чоловіка похилого віку.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернігівській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X