Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Кіровоградщині піде під суд шахрайка, яка видавала себе за вдову учасника АТО. ФОТО

На Кіровоградщині судитимуть псевдовдову загиблого на Донбасі військового, яка видала себе за його громадянську дружину, за що отримала від держави компенсацію у 1,2 млн гривень.

Новоукраїнська місцева прокуратура Кіровоградської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо шахрайки, повідомляє відомство.

Як з’ясувалося, історія 3-річної давності. Йдеться про військовослужбовця Олександра Смурагу з позивним "Смурфик" з села Сонцеве Кіровоградської області. Він загинув від кулі снайпера на Донбасі в 2017 році.

Але із трагічною звісткою про загибель брата до сестер раптом з'явилася жінка, яка представилася його цивільною дружиною.

Одній із сестер, яка перебувала у складній життєвій ситуації, нова знайома пообіцяла, що візьме на себе всі витрати, пов'язані з похоронами, і вмовила поховати тіло військовослужбовця у своєму місті Помічна.

"Цивільна дружина"стала для всієї родини сюрпризом, про неї загиблий нічого не розповідав. Сестри запевняють, що у нього була інша дівчина, з якою він планував побудувати сім'ю і купити будинок, повідомив "Обозреватель".

Рідні запідозрили щось не те, коли випадково почули, що "вдова" отримала від держави великі  гроші. В цілому вона отримала  майже 1,2 млн гривень. При цьому, як розповіли правоохоронці, фактично в день загибелі бійця, "вбита горем вдова" бігала і збирала потрібні їй довідки.

Правоохоронці почали розбиратися в ситуації. Вони встановили, що жінка бачилася із загиблим лише раз. Вони познайомилися в інтернеті.

У 2018 році Тетяна отримала орден "За мужність III ступеня", яким президент посмертно удостоїв Олександра. Примітно, що згідно з матеріалами справи, факт проживання однією сім'єю засвідчили міськрада міста Помічна, а директор школи, що загиблий брав участь у вихованні дитини своєї «цивільної дружини».

Але після того, як було відкрито кримінальне провадження, чиновники і співробітники школи дали свідчення, що видали довідки на прохання вбитої горем "дружини" відразу ж після похорону.

Прокуратура повідомила “вдові” про підозру у шахрайстві у лютому 2020 року. Псевдовдові інкримінують шахрайство та підробку документів. У ході досудового розслідування прокуратурою заявлено цивільний позов про повернення незаконно отриманих коштів.

Слідством зібрано достатню кількість доказів вини жінки. Наразі  подальшу її долю визначатиме суд.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "У Дніпрі горить п'ятиповерхівка. Вона частково зруйнов...

За результатами тісної взаємодії Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та органів правопорядку Республіки Польща затриман...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 82 вибу...

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

X