Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Сумщині поліцейські змушені були забрати трьох дітей у непутящої матері. ФОТО

Подія сталася у Шостці. Прибувши пізно ввечері за тривожним викликом небайдужих громадян, поліцейські застали 35-річну багатодітну матір у стані алкогольного сп’яніння. Вона намагалась забрати у жалісливих жінок свого середнього 5-річного сина, який боявся з матір’ю йти додому.

Як з’ясували поліцейські, молодшого сина, якому лише 3 місяці, жінка залишила на сусідку. А її старша 13-річна донька й взагалі втекла з дому. Дівчину поліцейські розшукали у подруги, де вона, пережидаючи гнів матері, попросилась ночувати.

Правоохоронці та представники соціальних служб вилучили всіх трьох дітей у громадянки та помістили до Шосткинської дитячої лікарні. Там вони мають пройти необхідне медичне обстеження, після чого будуть направлені до спеціалізованих дитячих закладів.

Лікарі говорять, що молодші хлопці на момент поміщення до медзакладу перебували у занедбаному стані. Крім того, немовля потребує серйозного обстеження у вузькопрофільного спеціаліста.

В свою чергу, представники служби у справах дітей Шосткинського міськвиконкому говорять, що з багатодітною матір’ю, яка сама виховує трьох неповнолітніх дітей, неодноразово проводились профілактичні бесіди щодо незадовільного побуту та антисанітарії у квартирі та стосовно її відношення до алкоголю. Й кожного разу вона обіцяла виправитись, але за якийсь час знову «бралася за своє».

Дільничний офіцер поліції та співробітники ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції також добре знають цю жінку, адже тільки за останній рік її сім разів притягували до адміністративної відповідальності: двічі - за вживання спиртних напоїв у громадському місці, тричі  - за паління тютюну у невстановленому місці та ще два рази - за невиконання батьківських обов’язків. Сусіди багатодітної родини неодноразово викликали поліцейських через порушення тиші вночі та агресивну поведінку матері-одиначки, яка частенько перебувала в стані алкогольного сп’яніння.

Наразі подальшу долю вилученої малечі вирішують соціальні служби міста. Спеціалісти говорять, що тільки коли жінка перестане вживати алкоголь і наведе порядок у помешканні – їй повернуть діток. Якщо вона не виправиться – її позбавлять батьківських прав.

За матеріалами ВК ГУНП у Сумській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Сумська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X