Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Нищівний вибух у Бейруті: українське посольство та МЗС з'ясовують, чи є серед загиблих чи постраждалих українці. ВІДЕО

Інформації щодо українців, які могли загинути чи постраждати під час руйнівного вибуху у Бейруті, що в Лівані, наразі немає. Про це повідомляє МЗС на своїй сторінці у Facebook, а також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Водночас закордонне відомство та Посольство України у Лівані продовжують моніторити ситуацію в країні, де проходить пошуково-рятувальна операція.

“Посольство України в Лівані продовжує вживати заходів щодо перевірки можливої наявності громадян України серед постраждалих», - йдеться в повідомленні.

Дипломати закликали  надавати будь-яку інформацію у будь-який час доби.

«МЗС закликає громадян України, які потрапили у цю надзвичайну ситуацію та всіх, хто має будь-яку інформацію про постраждалих громадян України, звертатися на цілодобові „гарячі лінії“ Посольства у Лівані: +961 5921 668, або МЗС +380 44 238 16 57”, — вказали у відомстві.

Нагадаємо, напередодні приблизно о 19:00 за київським часом біля морського порту міста Бейрут стався надпотужні вибухи, які зруйнували майже половину міста. За попередніми даними внаслідок вибуху загинуло щонайменше 78 людей, ще близько 4000 людей поранені. А за даними Червоного Хреста, кількість жертв вже перевищила сотню, передає AFP.

Катастрофу пояснюють вибухом нітратних добрив внаслідок перекидання вогню зі складу з феєрверками. Натомість міністр внутрішніх справ Лівану ймовірною причиною вибуху в порту назвав аміачну селітру, яка зберігалася там на складах.

До слова, неподалік від місця вибуху в Бейруті перебували кораблі з України, які перевозили зерно. Про це у Twitter заявив співзасновник Tanker Trackers(онлайн-служба, яка відстежує та звітує про пересування нафтових танкерів) Самір Мадані.

Аналітик заявив, що від удару, згідно з даними MarineTraffic, постраждало 5 суден, які знаходилися недалеко від епіцентру. Серед вказаних кораблів були й два з Маріуполя (Україна).

Однак у посольстві України в Лівані не мають наразі такої інформації.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X