Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Залучення журналістів до спецоперацій наражатиме їх на небезпеку і зруйнує їхню репутацію, - Томіленко. ВІДЕО

Необдуманим і небезпечним для життя вважає залучення ЗМІ до спецоперацій силовиків голова НСЖУ Сергій Томіленко. Саме так він прокоментував «Магнолії-ТВ» участь відомого телеканалу у захопленні так званого «київського терориста».

На думку Томіленка, відтепер репутація журналістів під загрозою.

«Журналіст це беззбройний збирач інформації. Єдине знаряддя – це мікрофони, блокноти, ручки. І забирати єдину репутацію беззбройного, беззахисного свідка чи учасника людини, яка перебуває в епіцентрі подій, це доволі цинічно. Це наражатиме на небезпеку журналістів у майбутньому», - зауважив він.

І хоч журналісти дали згоду під власну відповідальність на участь у спецоперації, Томіленко вважає, що ризик був дуже великим.

«Якщо би насправді, ця людина зловмисник виявилася не дай Боже терористом озброєним вибухівкою, який міг вчинити те, що він декларував, то першими жертвами були б ці журналісти, які дали цю згоду», - підкреслив Томіленко.

Нагадаємо, 3 серпня до відділення АТ «Універсал Банк» зайшов невідомий чоловік і повідомив, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба, і попросив викликати поліцію.

Особою, яка погрожувала підірвати відділення АТ «Універсал Банк» у центрі Києва, є громадянин Узбекистану – 32-річний  Карімов Сухроб Рахманович.

Для його затримання було введено спеціальну операцію «Бумеранг» під керівництвом Служби безпеки України. В результаті спецоперації за участі журналістів зловмисник був нейтралізований. Згодом повідомили, що вибухівки в чоловіка не було.

Наразі чоловіку оголосили підозру.

Більше подробиць резонансної справи дивіться у черговому випуску "ЧП-ДНЯ" на телеканалі "ЧП-ІНФО".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

X