Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україні вперше пересадили підшлункову залозу, унікальна операція пройшла у Львові

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги відбулася унікальна операція з пересадки підшлункової залози від донора, у якого констатували смерть мозку.

Такий вид трансплантації вперше проводиться в Україні. Про це повідомив керівник Центру хірургії Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Юрій Шаваров на своїй сторінці у Facebook.

«Завершилась перша в історії трансплантології України, я акцентую вашу увагу - ПЕРША !!! - операція з трансплантації підшлункової  від посмертного донора! «- написав також хірург Ярослав Книш у Facebook.

«Це одна з найскладніших операцій з трансплантації! Підшлункову залозу в Україні посмертно ще НІКОЛИ не трансплантували, хоча багато хто про це мріяв», - додав хірург Олег Самчук.

Донором став 38-річний житель Львівської області. Він потрапив в лікарню із розривом аневризми судин головного мозку. Врятувати його було неможливо. Після того, як йому констатували смерть мозку, рідні чоловіка підписали згоду на донорство, аби органи їхньої близької людини, яка померла, продовжили жити в інших людях.

«Це дуже важке рішення, але ми, пацієнти і їхні рідні дуже за нього вдячні. Разом з тим ми співчуваємо їхній втраті», - зазначив Олег Самчук.

Щасливим реципієнтом став 45-річний львівянин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років, як ускладнення, ще й на ниркову недостатність.

Операція подарувала йому шанс вилікуватися від обох хвороб. Він отримав підшлункову залозу і нирку. За словами лікарів, операції пройшли успішно, тепер головне, аби органи прижилися.

Окрім того, завдяки тому ж донору ще 2-м людям було пересаджено ще одну нирку і серце. Нирку отримала 30-річна жінка з Волині. До цього вона 3 роки була на гемодіалізі. Донорський орган запрацював просто на операційному столі.

Нове здорове серце отримав 45-річний чернівчанин. 3 роки тому він мав запалення легень, інфекція вразила серце і воно не могло качати кров.

«Ніхто не зможе жити вічно, але, помираючи, зможе врятувати хоча б одне життя!»- підкреслив Олег Самчук.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X