Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Українського журналіста побили під час масових мітингів у Мінську

Українського журналіста Мстислава Чернова, співробітника інформаційного агентства Associated Press, побили білоруські силовики під час розгону протестних демонстрацій у Мінську в ніч на 10 серпня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Національного союзу журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Щонайменше 15 журналістів, за даними незалежної Білоруської асоціації журналістів, затримали правоохоронці у неділю, в день президентських виборів у Білорусі. Затримання відбулося в Мінську, Вітебську, Могильові та Гродно.

У коментарі для НСЖУ колеги Мстислава Чернова з АР кажуть - "остання інформація, що він у нормі". Але правоохоронці вночі били "по руках і ногах".

Британське видання "Independent" повідомляє, що "незадовго до півночі фотографа AP Мстислава Чернова було прийнято в лікарню з підозрою на струс мозку після побиття ОМОНом у фургоні міліції".

Згодом вдалося дізнатися, що Мстислав перебуває не в лікарні і не має зламаних кісток або інших серйозних травм, і  не перебуває під вартою поліції.

"Національний союз журналістів України висловлює солідарність з Мстиславом Чорновим і десятками білоруських журналістів, які незважаючи на ризики, виконують свій професійний обов'язок і інформують про перебіг ситуації в Білорусі. Закликаємо владу Білорусі не застосовувати силу до працівників ЗМІ і не переслідувати колег за журналістську діяльність", - написав Томіленко.

Нагадаємо, у Білорусі відбулися вибори президента, на яких перемогу здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Країною прокотилася масові протести, є загиблий і постраждалий.

Одна людина загинула і троє серйозно постраждали в результаті в'їзду автозака в натовп під час акцій протесту в Мінську, повідомляє ТАСС з посиланням на представника правозахисного центру "Вясна" Валентина Стефановича.

Тим часом президент України Володимир Зеленський відреагував на сутички й затримання у Білорусі і закликав відмовитися від вуличного насильства та вести суспільний діалог.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X