Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Правозахисники України вимагають від білоруської влади негайно звільнити затриманих українців

Українські правозахисні та громадські організації, вимагають від білоруської влади негайно звільнити громадян України, правозахисників Євгена Васильєва та Костянтина Реуцького. Відповідну заяву оприлюднено на сайті Харківської правозахисної групи.

Нагадаємо, 12 серпня близько 17-ої години їх було затримано у Мінську. Відомо, що їх, ймовірно, утримують у СІЗО. Проти них порушено кримінальні справи. Їм інкримінують начебто участь у масових протестах у Білорусі 10-11 серпня.

«Українські правозахисники, які на законних підставах перебувають на території Білорусі і не вчиняли жодних протиправних дій, були жорстко та свавільно затримані у Мінську. Наразі місце перебування Євгена та Костянтина невідоме, зв’язок із ними відсутній», - йдеться у заяві.

Правозахисники вимагають звільнення своїх колег, яких вважають затримали безпідставно.

"Враховуючи масштабні порушення прав людини, насильницькі зникнення, побиття та катування і навіть вбивства людей, які відбуваються в Білорусі протягом останніх днів, ми глибоко занепокоєні долею наших колег, збереженням їхнього здоров’я та життя", - наголошується у заяві.

Правозахисники звертаються до влади Білорусі та проінформувати Посольство України в РБ про місце їх перебування та підстави затримання.

Також правозахисники звертаються до міжнародних організацій та урядів країн Європейського Союзу, Швейцарії, США, Канади, аби ті вплинули на Білорусь та змусили владу припинити свавілля в країні.

Правозахисні організації просять посилити санкції проти посадових осіб в Білорусі, які причетні до політично мотивованих переслідувань громадян Білорусі та України, міжнародних журналістів та грубого порушення свободи мирних зібрань, свободи слова та свободи об’єднань і асоціацій.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X