Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Мер Умані заночував у спальному мішку на порозі Офісу президента і розповів чому. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Мер міста Умань Олександр Цебрій заночував у спальному мішку біля Офісу президента в центрі Києва у ніч проти 18 серпня.

Про це він розповів сам у своєму відеозверненні, яке оприлюднив у Facebook.

За його словами, він виступає проти приїзду в період карантину іноземців з «червоної зони», де найбільше заражених COVID-19.

«Я тут відстоюю інтереси уманьчан. Я роблю все для того, щоб в місті була безпека, в нас у місті була стабільна епідситуація, щоб наші діти ходили до школи, не навчалися онлайн», - заявив мер Умані.

Нагадаємо, президент Зеленський дозволив хасидам приїхати на іудейський Новий рік в Умані.

Відтепер Рош ха-Шана (єврейський Новий рік) - національне свято України. Таке рішення ініціював Володимир Зеленський. При цьому в Офісі Президента закликали всіх паломників утриматися від відвідування міста Умань через загрозливою епідеміологічної ситуації. А тим, хто все-таки зважитися їхати, порекомендували строго дотримуватися всіх карантинних заходів.

Та мера Умані це не заспокоїло. Він розповів ЗМІ і навіть представникам ОБСЄ, які до нього приїздили, що вже 300-400 паломників-хасидів прибуло в Умань.

Мера обурює, що людей навіть не перевіряють на кордоні на наявність довідки про відсутність коронавірусу. І зараз йому ніхто не може дати гарантій безпечного святкування в Умані єврейського Нового року – Рош га-Шана, куди з'їжджаються паломники.

Мер Умані зазначив Telegram-канал Pavlovsky News., що добиватиметься, щоб Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення,де були б прописані всі правила і відповідні заходи, дотримання яких є обов'язковим для всіх учасників свята і задіяних служб.

Поки таке рішення прийнято не буде, Олександр Цебрій вирішив залишатися під Офісом Президента. Цієї ночі до нього ніхто не вийшов, але чиновник не втрачає надії розповісти Зеленському про загрозу паломництва хасидів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X