Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Били та змушували працювати: на Львівщині прикрили черговий "реабілітаційний" центр. ВІДЕО

На Львівщині  у селі Малі Підліски правоохоронці викрили незаконний «реабілітаційний центр», де під виглядом надання медичної допомоги від алко- та наркозалежності незаконно утримували та експлуатували людей.

Поліцейські затримали двох підозрюваних в організації незаконної установи.

Як повідомили в прокуратурі Львівщини, «центр» працював без жодних дозвільних документів та без залучення медиків.

Керівники установи – 40-річний уродженець Харківщини, який проживає у Львові, та 43-річна уродженка Житомирської області, яка працює та живе безпосередньо на роботі.

Допомагали в здійсненні такої діяльності ще п'ятеро осіб. При цьому за перебування алко- та наркозалежних у цьому «центрі» з їх родичів брали гроші начебто за лікування.

Натомість ніякого лікування там не надавали, а на утримуваних осіб чинили психологічний тиск та змушували їх безкоштовно працювати.

Самовільно залишити центр люди не могли, бо перебували під постійним наглядом персоналу. Водночас, з’ясували, що пацієнти потрапляли до «центру» проти своєї волі, а їх «лікування» оплачували родичі. 

Вартість за місяць сягала 9 000 грн, не враховуючи кошти на медикаменти чи особисті потреби. При цьому родичі думали, що їх рідних лікують.

У закладі утримували 17 осіб віком від 19 до 40 років. Це мешканці Львівської області, а також Києва, Тернополя та Харкова. Утримуваних за непослух били. Також цим людям не давали можливості спілкуватися з рідними.

Зараз причетним готують підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження , санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

Автопригода трапилася вранці на вулиці Рівненській.  Водій маршрутного таксі допустив зіткнення з попутним автомобілем Ford...

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

X