Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Закарпатті арештували посадовців облдержадміністрації, які " нажилися" на епідемії коронавірусу

В Ужгородському міськрайонному суді відбулося засідання, на якому розглянули клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу фігурантам, які провернувши аферу з епідзахистом для медиків, заподіяли державі 30 мільйонні збитки.

Детективи поліції Закарпаття встановили, що керівники Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, незаконно освоїли кошти, передбачені на закупівлю захисного одягу для лікарів, що працюють з хворими на COVID-19.

Придбані ними за завищеною вартістю ізоляційні комбінезони та респіратори, не відповідали заявленим у договорах якісним та медико-технічним характеристикам.

Детективи з’ясували і саму схему незаконного виведення грошей з бюджету.

Домовившись про оборудку з наближеною особою-підприємцем, посадовці незаконно провели тендер. Відповідно виграти тендер вдалося заздалегідь визначеному – наближеному до ключових фігур медичної сфери області бізнесмену.

З власником комерційної структури попередньо було обумовлено вартість продукції та схему виводу грошей з бюджету на приватний рахунок підставної особи.

У підсумку, замість якісного товару класу захисту FFP2 та FFP3, до лікарень було доставлено засоби індивідуального захисту, що не відповідають вимогам за цим напрямком. Це були будівельні халати замість медичних.

Водночас з бюджету гроші, у сумі майже 30 мільйонів гривень, були перераховані, як за товар високої якості. Таким чином медпрацівники області отримали понад 57 тисяч костюмів та 71 тисячу респіраторів неналежного рівня захисту.

Загальна вартість закупленого товару склала -  29 мільйонів 565 тисяч гривень. З комерційною структурою розрахунки було проведено в повному обсязі.

17 серпня чотирьом фігурантам – серед яких діючий та екс-керівники Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, а також керівник комерційної структури та підприємець, який виступив спільником у злочинній оборудці, - було повідомлено про підозру.

Суд ухвалив - взяти під варту екс-керівницю Департаменту та директора комерційного підприємства з можливістю грошової застави у сумі 1 мільйон 890 тисяч гривень для кожного.

Слідство у справі триває.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

Розпочалася сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X