Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У Кропивницькому швидка не приїхала на допомогу в'язню: прокуратура проводить розслідування

У Кропивницькому прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смертельного травмування засудженого на виробництві. Медики відмовилися надавати йому екстрену медичну допомогу і чоловік помер.

Про це йдеться в повідомленні Кіровоградської обласної прокуратури.

Зазначається, що розпочато кримінальне провадження  за фактом смерті одного із засуджених  ДУ "Кропивницька виправна колонія", який  травмувався на виробництві та за фактом неналежного надання медиками екстреної  допомоги.

В результаті отриманих опіків рук та ніг на виробництві паливних брикетів  на території Кропивницької виправної колонії № 6 чоловік засуджений помер через 9 днів у лікарні Кропивницького.

"12 сеpпня о 18:35 до медичної чaстини колонії звеpнувся зaсуджений, який працював нa виpобництві пaливних бpикетів. Він поскapжився нa опіки пеpедпліччя pук і гомілок ніг. Зі слів зaсудженого, тpaвму він отpимaв з влaсної необеpежності. Того ж дня пpaцівники колонії викликaли чоловіку швидку. 

Однак, постраждалому відмовили у виїзді кapети швидкої тa нaдaнні невідклaдної екстpеної допомоги. Зaсудженого достaвили до облaсної лікapні влaсним тpaнспоpтом співpобітників колонії. В  лікapні пpовели опеpaтивне лікувaння хвоpого, чоловік пеpебувaв в пaлaті інтенсивної теpaпії опікового відділення у тяжкому стaні", - розповіли в прокуратурі.

Того ж дня прокуратура прокуратура внесла відомості за фактом в ЄРДР та зобов'язала Департамент охорони здоров’я Кіровоградської ОДА провести службове розслідування цього інциденту.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X