Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: активісти палили фаєри під Верховним Судом на підримку Стерненка. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Адвокати Стерненка клопотатимуть сьогодні  до Верховного Суду про повернення розгляду справи по суті з Одеси у Київ.

Минулого тижня  суд відмовив у розгляді справ по суті в Києві і перенаправив справу Стерненка до Одеси. Аргументували це тим, що одна зі сторін, дружина загиблого Кузнєцова, там мешкає.

Вчора, в Одесі, розпочалося судове засідання у справі активіста  щодо зміни запобіжного заходу, але засідання перенесли на сьогодні.

Як кажуть адвокати суд не врахував, що усі слідчі в цій справі, сам Стерненко,  перебувають в столиці. Також у захисту є побоювання, що ймовірні замовники нападів на Сергія контролюють суди в Одесі.

За нових обставин небезпеки адвокати  наполягатмуть на судових засіданнях у столиці.

Тим часом під стінами Верховного Суду зібралися активісти. На місці події працювала також знімальна група «Магнолія-ТВ».

Активісти прийшли своєю присутністю нагадати суду силу громадянського суспільства. Також додали, що їх дістало суддівське свавілля.

Акцію на підтримку Стерненка завершили запалюванням фаєрів та скандуванням «Руки геть від Стерненка», Аваков-чорт», «Влада не вічна»

Нагадаємо, на життя Стерненка посягали тричі протягом одного 2018 року. Вийти на організаторів нападу та замовників слідству наразі не вдалося.

Під час третього нападу Стерненко зумів відбитися від нападників. Під час бійки він поранив одного з нападників ножем, і внаслідок отриманих травм той помер. Активіст наголошує, що це була самооборона.

Більше подробиць дивіться у сюжеті новин "ЧП-ІНФО" о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X