Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Харківщині продовжують горіти хвойні ліси: пожежа знищила 100 га за добу. ФОТО

На Харківщині не вщухають лісові пожежі. Упродовж доби виникло 85 загорянь. Пекельне полумя знищило близько 100 гектарів територій.

На даний час продовжуються гасіння пожеж у лісових масивах Дворічанського району та поблизу с. Клугіно-Башкирівка Чугуївського району Харківської області.

З лісів та сухотравя напередодні пожежа перекинулася на полігон твердих побутових відходів, зокрема під містом Вовчанськ. Наразі вогонь вдалося локалізувати.

Станом на ранок 4 вересня проводиться догасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметра, втім відкритого вогню вже не спостерігається.

Про це повідомили у ДСНС України в Харківській області.

До гасіння пожежі залучено майже півтисячі рятувальників, сотня одиниць техніки, у тому числі 2 пожежні літаки та 1 вертоліт.

На місці пожежі працює оперативний штаб, пункт управління, психологи ДСНС.

Нагадаємо, 2 вересня поблизу села Гороб’ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Загальна площа, пройдена вогнем, орієнтовно складає 500 га.

Внаслідок пожежі знищено десятки житлових будинки в селі Гороб’ївка, без житла залишилися 33 людини. Через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася один постраждалий.

Рятувальники закликають населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Більше подробиць дивіться у сюжеті новин "ЧП-ІНФО" о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X