Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині чоловіка та жінку затримали за причетність до зухвалих телефонних шахрайств. ФОТО

О 00:15 годині на лінію «102» надійшло повідомлення від 79-річного жителя м. Старокостянтинів про те, що він разом з дружиною стали жертвами шахраїв. 

До пенсіонерів зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що їхній онук потрапив у ДТП і терміново потребує коштів на лікування. Гроші вони можуть передати знайомим онука, які от-от під’їдуть на таксі.

Звісно ж, налякані потерпілі без вагань погоджувались з поставленими умовами. І коли до них зайшла незнайома жінка, віддали їй усі свої заощадження в доларах, євро і гривнях на загальну суму понад 57 тисяч гривень.

Отримавши повідомлення про шахрайство, працівники Старокостянтинівського відділу поліції упродовж доби провели величезну роботу і спільно з працівниками Рівненського відділу поліції затримали зловмисників у м. Рівне.

Шахраями виявилось цивільне подружжя — 34-річний чоловік та 42-річна жінка. Обоє — уродженці непідконтрольних територій Луганської області. Згідно документів, мешкають у м. Суми. І чоловік, і жінка раніше вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки, розбої і злочини, пов’язані з наркотиками. Затримані стверджують, що «працювали» під керівництвом знайомого, який наразі відбуває покарання на території так званої ЛНР. Наразі ця інформація перевіряється.

Гастролери пересувалися територією України на таксі. Зупинялися в готелях, які залишали одразу ж після вчинення злочину. Для маскування використовували перуки, окуляри та інші речі.

Під час затримання поліцейські вилучили у шахраїв більшу частину викрадених у пенсіонерів грошей, телефони, які вони використовували у злочинній діяльності, а також ті самі предмети маскування.

Наразі обоє зловмисників затримані. Вирішується питання про обрання чоловікові та жінці запобіжного заходу.

Наразі слідчі дії тривають. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X