Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Заяви про амністію для бойовиків: із Фокіним потрібно провести профілактичну бесіду, - генерал СБУ. ВІДЕО

Не бачить складу злочину у скандальних заявах Вітольда Фокіна про амністію для бойовиків генерал СБУ, екс-керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

Таку думку він висловив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі «ЧП. INFO».

Вовк також спрогнозував, що навіть якщо щодо цих заяв розпочнеться розслідування як державної зради, то воно приречене на провал.

«Складу злочину немає. Але я не бачу перспектив в його розслідуванні до судового вироку. Інша справа, звичайно, він заслуговує, щоб працівники СБУ провели з ним профілактичну бесіду. Тому що невідомо, куди він далі піде, щоб він не дійшов до вчинення злочину», - наголосив генерал СБУ.

Нагадаємо, 30 серпня заступник голови української делегації у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.

Він також виступив за повну амністію для учасників подій на Сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення під контроль України державного кордону. Згодом він уточнив, що йдеться про амністію лише для тих бойовиків, «чиї руки не в крові».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у свою чергу, заявив, що висловлювання Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України.

Як відомо, депутати викликали Фокіна до Ради для пояснення скандальних заяв, але він наразі не прийшов на зустріч.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X