Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Звинувачений у держзраді Коцаба вслід за Фокіном підтримує амністію бойовиків, «руки яких не в крові». ВІДЕО

Український журналіст, блогер і громадський активіст Руслан Коцаба не вважає, що через скандальні заяви Вітольда Фокіна про амністію для бойовиків його потрібно притягнути до відповідальності за держзраду.

Таку думку він висловив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі «ЧП. INFO»

Мало того, у свій час сам звинувачений і виправданий у держзраді, Руслан Коцаба вважає, що амністію для частини бойовиків дійсно ймовірна, але лише для тих, хто не вбивав українців по ту сторону барикад.

«Я вважаю, що Фокін  сказав абсолютно правильно. Якщо є злочинці, а вони є по обидва боки, які причетні до наруги і знищення до мирного населення т- будь ласка їм жодної амністії немає. Але якщо людина, будучи при зброї, там була, але на її руках немає крові, спокійно треба робити амністію. Всі такі громадянські конфлікти у всіх країнах, які це пройшли і зараз перебувають, вони проходять через всезагальну амністію», - заявив Коцаба.

Нагадаємо, 30 серпня заступник голови української делегації у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.

Він також виступив за повну амністію для учасників подій на Сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення під контроль України державного кордону. Згодом він уточнив, що йдеться про амністію лише для тих бойовиків, «чиї руки не в крові».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у свою чергу, заявив, що висловлювання Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X